Bijeenkomst Laat je niet overvallen voor ondernemers en medewerkers


Vrijdag 08 september 2017

Elke overval of winkeldiefstal is er één teveel. Zeker omdat criminelen vandaag de dag het gebruik van geweld niet schuwen. Op 19 september is er daarom voor de Soester ondernemers de bijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’. Deze wordt aangeboden door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en samen met politie en gemeente vormgegeven.

Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers alles over overvalpreventie en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast geeft de politie een presentatie over haar werkwijze.

Burgemeester Rob Metz: ’De impact van een overval op het leven van ondernemers en hun medewerkers is enorm groot. Slachtoffers hebben daar vaak hun leven lang last van. Politie en gemeente hebben een belangrijke rol om de veiligheid te waarborgen. Daarnaast zien we dat ondernemers en hun medewerkers zelf ook maatregelen treffen om het risico op criminaliteit te verkleinen. Het is belangrijk voor jezelf en voor je medewerkers om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.’

Preventieve maatregelen
Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera’s of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de bijeenkomst in Soest.

Bijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’

Bestemd voor:          ondernemers en medewerkers in de detailhandel en daghoreca
Datum:                       19 september 2017
Tijd:                            18.45 – 22.00 uur (inloop met broodjes vanaf 18.00 uur)
Locatie:                      gemeentehuis Soest, Raadhuisplein 1
Kosten:                      gratis
Aanmelden:               voor 13 september via www.laatjenietovervallen.nl

 

Nieuwsoverzicht