Hypsos ontving leden van ONS Netwerk Soesterberg


Vrijdag 08 april 2016

Het Ondernemers Netwerk Soesterberg hield op woensdag 6 april 2016 zijn jaarvergadering op uitnodiging van Hypsos in hun fonkelnieuwe vestiging aan de Centurionbaan te Soesterberg.

Voorzitter Rob Tuizenga benadrukte in zijn openingstoespraak dat het bestuur van de ondernemersvereniging ONS het afgelopen jaar druk is geweest met het bepleiten van en ideeën leveren voor een mooie dorpsbrink in het hart van Soesterberg, alsmede met plannen voor het bevorderen van toerisme naar Soesterberg in zijn groene omgeving en ook met initiatieven voor het ontwikkelen van het duurzaamheidsproject SolarRunway op de startbanen van de vliegbasis.

Na de jaarvergadering, waarbij het verslag van de vorige jaarbijeenkomst, het jaarverslag 2015 en de financiële jaarstukken over 2015 alsmede de begroting voor 2016 werden goedgekeurd, genoten de leden en genodigden van een voortreffelijk warm buffet dat Hypsos de aanwezigen aanbood.

Hypsos
Zeer interessant was de inleiding financieel directeur Aard Bor die uiteenzette hoe de onderneming Hypsos, die op Soesterberg Noord in vijf gebouwen gevestigd was, na het zoeken van nieuwe huisvesting in De Meern en Amersfoort uiteindelijk toch in Soesterberg bleef, waar aan de Richelleweg een bedrijfsvestiging volgens een nieuw concept gebouwd kon worden.
Het nieuwe, zeer efficiënte, gebouw kwam in oktober 2015 gereed om in gebruik genomen te worden.

Rondleiding
Het sluitstuk van de jaarlijkse bijeenkomst met de leden van ONS was een rondleiding door het nieuwe bedrijfsgebouw. Toegelicht werd hoe de accommodaties volgens de nieuwste inzichten zijn ingedeeld. Op de begane grond hebben ontwerpers, accountmanagers en projectleiders hun werkplek terwijl op hetzelfde niveau ook de timmerwerkplaats is, met daarnaast afzonderlijke secties voor metaalbewerking en belettering. Het idee van de geschetste ruimtelijke indeling is bevorderen, dat ontwerpers en makers elkaar op de begane grondvloer tegenkomen en zo makkelijk over het onderhanden werk kunnen communiceren. De
timmerwerkplaats bevindt zich in een hal van tien meter hoog waarin proefopstellingen kunnen worden gerealiseerd. Administratie, kantine, showroomafdeling en ondersteunende diensten bevinden zich op de eerste etage. Beursstands, beurspaviljoens en ook tentoonstellingen die in Soesterberg zijn ontworpen en voorbereid, worden op locatie, ook in Kayseri in Turkije en in Rio de Janeiro gemaakt, opgebouwd en gemonteerd.

Zo manifesteert zich de bijzonder boeiende dynamiek van Hypsos, dat steeds werkt aan opdrachten over de hel;e wereld voor het neerzetten van sprekend functionerende beelden.

 

 

 

Nieuwsoverzicht