Uitnodiging opening Clean Look Carwash 100% milieubewust


Maandag 16 november 2015

Clean Look Carwash is inmiddels ruim drie jaar operationeel en steeds opzoek naar noviteiten om de kwaliteit van het was proces te optimaliseren. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar efficiency, maar ook naar het milieu. Daarin heeft Clean Look Carwash dit jaar flinke stappen gemaakt. Zo hebben we funding gekregen om twee lang gekoesterde wensen te kunnen realiseren: het zelf opwekken van energie met behulp van zonnepanelen en het verbeteren van ons waterrecyclesysteem met behulp van een Bioreactor.

Zonnepanelen
Om uw auto te wassen hebben we natuurlijk niet alleen water nodig, maar ook energie. In de maand oktober is er hard gewerkt om het dak van de wasstraat te voorzien van zonnepanelen. Hiermee kunnen wij onze energieafname met 50% reduceren. Omgerekend kunnen we hiermee jaarlijks 40 tot 50 huishoudens voorzien van stroom.

Bioreactor
Onder de wasstraat bevinden zich grote opslagtanks van in totaal 60.000 liter waarin al het gebruikte water wordt opgevangen en gezuiverd door een zogenaamde Bioreactor. Met behulp van bacteriën uit een gewone boerensloot maakt de Bioreactor het waswater schoon. Door deze manier van waterzuivering kunnen we 90% van ons waswater recyclen. Bij Clean Look Carwash komt het gebruikte water dus niet in de grond en het riool terecht, wat minder belastend is voor het milieu.

We zijn trots op deze ontwikkelingen en willen dit graag met u vieren. We nodigen u dan ook graag uit op woensdag 9 december vanaf 16.30 uur, wanneer wethouder Marcel Adriani en Bovag directeur Koos Burgman de zonnepanelen officieel zullen activeren.

Programma
16.30 uur          Aanvang
17.00 uur          Officiële gedeelte met aansluitende borrel
19.00 uur          Einde

In verband met de catering vernemen we graag of u aanwezig kunt zijn via info@cleanlooksoest.nl.

Graag tot 9 december!
Met vriendelijke groet,
Olivier de Rooij

Nieuwsoverzicht