Is de Soestdijkse Grachten het beste bedrijventerrein 2015 van Nederland?


Woensdag 07 oktober 2015

Tijdens het Nationaal BT Congres, op woensdag 14 oktober in Tilburg, wordt bekendgemaakt wat het ‘Beste Bedrijventerrein van Nederland’ is én wie ervandoor gaat met de BT Inspiratie Award.

De jury beoordeelde een shortlist van 15 bedrijventerreinen aan de hand van ingevuld deelnameformulieren, facts & figures en extra wervingsmateriaal op basis van drie kerncompetenties: economie, duurzaamheid en aantrekkelijkheid. De beoordeling van die drie kerncompetenties leidde tot deze genomineerden voor de titel ‘Beste Bedrijventerrein van Nederland’.

•          Boekelermeer: Gemeente Alkmaar / Heiloo 

•          Soestdijkse Grachten: Gemeente Soest

•          Lindelaufer Gewande: Gemeente Voerendaal

Gisteren presenteerden deze genomineerden zich op het kantoor van de BT-redactie. Aan de hand van die presentaties en eerdere beoordelingen kiest de jury het Beste Bedrijventerrein van Nederland. De winnaar wordt volgende week op woensdag 14 oktober bekendgemaakt tijdens het Nationaal BT Congres in Tilburg.

BT Inspiratie Award
Dit jaar wordt ook de BT Inspiratie Award uitgereikt. Bedrijventerreinen staan voor de buitenwacht wellicht niet bekend als innovatieve plekken, maar de inzendingen voor de BT Inspiratie Award bewijzen het tegendeel. Van pauzelandschappen tot duurzaamheidstools, alles kwam langs. De jury beoordeelde de inzendingen weer aan de hand van drie kerncompetenties: vernieuwend, succesvol in de praktijk en rendabel.

Die beoordeling leidde tot deze genomineerden:

  • Pauzelandschap: Gemeente Overbetuwe, Aam/Merm
  • PPS-tandem: Gemeente Nissewaard, Halfweg-Molenwatering
  • De Urbanisator: Gemeente Leiden, Kraftpark

Ook deze winnaar wordt volgende week op 14 oktober bekendgemaakt.

De juryleden
De jury bestaat uit juryvoorzitter Kjell-Erik Bugge (Saxion), Sander Verseput (Chainels), Niels Waterschoot (Philips) en Otto Verhoef (UPS).

Over de verkiezing
De Award Beste Bedrijventerrein is al jaren een instituut binnen bedrijventerreinenland. C-mill in Heerlen, ABC Westland en Kennispark Twente zijn gerenommeerde winnaars van de felbegeerde prijs. Ook dit jaar zal een onafhankelijke jury het Beste Bedrijventerrein van Nederland kiezen. In de vakwereld wordt de verkiezing met aandacht gevolgd. Het gaat om waardering, maar ook om aandacht. De verkiezing levert veel positief rumoer op en geeft parkmanagers en gemeenten een duw in de goede richting in deze tijd van economisch herstel. De award wordt ter beschikking gesteld door City Outdoor Signs.

 

 

Nieuwsoverzicht