Kunstroute Kunst en Bedrijven Soest 2015: een geweldig succes


Maandag 21 september 2015

De Kunst & Bedrijven Route Soest 2015 op zondag 20 september was een geweldig succes!
Voor de 11de keer kijken zowel bedrijven die hun deuren open hadden gezet, als beeldende kunstenaars en dit keer ook podiumkunstenaars terug op een zeer geslaagde dag!
Rond de drieduizend bezoekers bezochten het bedrijventerrein en genoten tijdens dit in Nederland niet geëvenaarde evenement van beeldende en podiumkunstenaars alsook van de bedrijven.

Eerst waren er korte toespraken door de voorzitter van de Kunstroute Soest (Rob Balvers), de voorzitter van het Cultuurfestival Soest (Jan Willem Leguit) en van de wethouder van Cultuur (Peter van der Torre).  Laatstgenoemde opende de Kunstroute 2015 door een groot boek, een zgn. leporello, met een schaar door te knippen. In  het boek staan een foto en naam van alle bedrijven en van de (podium)kunstenaars. Voor het eerst werkten beide organisaties samen en mede daarom staat aan de voorkant het logo van de Kunstroute 2015 en aan de achterkant het logo van het Cultuurfestival. De leden van de organisatie ontvouwden daarna het boek en liepen een rondje zodat alle aanwezigen de namen konden lezen.

De commissie van de Kunstroute dankt alle beeldende en podiumkunstenaars, de deelnemende bedrijven en iedereen die op enige manier zijn/haar steentje heeft bijgedragen aan deze onvergetelijke dag!

Volgend jaar rond deze tijd zal de Atelierroute plaatsvinden in Soest. De commissie zal rond die tijd weer de eerste stappen zetten voor de organisatie van de 12e editie van Kunst & Bedrijven Route Soest op zondag 17 september 2017.

Voor een impressie van de dag, lees verder de foto’s op de www.kunstroutesoest.nl; of voor de artikelen die in de diverse regionale kranten zijn verschenen, onder de rubriek ‘In de media’ in genoemde website.

Nieuwsoverzicht