Tijdelijk afvalbrengstation aan de Zuidergracht


Zondag 26 juli 2015

Van augustus tot december 2015 is het afvalbrengstation De Schans gesloten vanwege de herinrichting. In die periode wordt aan de inwoners van Soest een alternatief  afvalbrengstation aangeboden op het terrein van Van Dorresteijn aan de Zuidergracht.

Bij de herinrichting van het afvalbrengstation De Schans, dat begin augustus start, is het afvalbrengstation gesloten. Om toch invulling te geven aan de wettelijke verplichting om een afvalbrengstation ter beschikking te stellen, heeft RMN een voorstel ingediend om een tijdelijk, afgeslankt afvalbrengstation aan te bieden aan de Zuidergracht op een deel van het terrein van Cultuurtechniek H.G. van Dorresteijn, Zuidergracht 56.

Het tijdelijk afvalbrengstation hanteert dezelfde openingstijden als De Schans. Dat betekent op dinsdag t/m vrijdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Alleen de afvalstromen autobanden en kringloopgoederen kunnen in de tijdelijke situatie niet worden aangeboden. Kringloopgoederen kunnen gebracht worden naar het Kringloopcentrum aan De Schans 20. Klein chemisch afval kan alleen op zaterdag worden aangeboden. Bepaalde afvalstromen zullen tijdelijk worden samengevoegd, zoals bouw- en sloopafval met gips en dakbedekking. De harde kunststoffen zullen tijdelijk bij het grof restafval worden gedaan. Het college verwacht hiermee een goed lokaal alternatief aan te bieden tijdens de verbouwperiode van De Schans.

Vanwege de beperkte ruimte in de tijdelijke situatie en de beperktere mogelijkheden voor afvalscheiding roept de gemeente de inwoners van Soest om nog zoveel mogelijk grof afval voor augustus aan te bieden op het afvalbrengstation De Schans.

Inwoners van Soesterberg maken overigens gebruik van het afvalbrengstation in Huis ter Heide en kunnen dit gewoon blijven doen.  

Bron: gemeente Soest

Noot: De verwachting is dat het tijdelijke afvalbrengstation geen verkeersoverlast zal veroorzaken op het bedrijventerrein van de Soestdijkse Grachten.

Nieuwsoverzicht