Uitnodiging 19 februari: Zaken doen met China, hoe werkt dat?


Donderdag 29 januari 2015

Mei Yang (NC Business Link): Op de dag van Chinees Nieuwjaar bij SoestNetwerkt : zaken doen met China, hoe werkt dat?
Wat kan je als Soester ondernemer met China? Hoe grijp je die kansen en mogelijkheden? Hoe kan ook ik als zelfstandig ondernemer er een weg in vinden?

China ontwikkelt zich in heel hoog tempo en deze ontwikkeling zal nog verder doorzetten. Inmiddels zijn er bijna 400 Chinese bedrijven gevestigd in Nederland en in de afgelopen vijf, zes jaar zijn er al meer dan twintig middelgrote Nederlandse bedrijven overgenomen door Chinese bedrijven. Naar verwachting zal de FDI (Foreign Destination Investment) van China met 20-25% per jaar groeien. Het is erg belangrijk voor de ondernemers om zich te verdiepen in de mogelijkheden die Chinese ondernemingen bieden in Nederland. Deze ondernemingen kunnen potentiële klanten worden voor veel  ZP’ers.

Daarnaast zal de koopkrachtige middenklasse in China naar verwachting van het huidige niveau van 150 miljoen inwoners groeien naar ca. 700 miljoen(!) inwoners in 2021. Deze mensen zijn niet alleen hard op zoek naar westerse en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten maar ook heel hard op zoek naar reiservaringen en kleurrijke belevenissen in het buitenland, onder andere ook in Nederland. Bedrijven kunnen ook volop profiteren van deze ontwikkelingen in China en proberen de kansen uit China te benutten.

Mei Yang heeft – als Soester onderneemster - veel ervaring in de handel en wandel met Chinese zakenmensen. Voor meer informatie over haar werk: www.ncbusinesslink.com. Mei Yang zal een  boeiend verhaal vertellen:

  • Hoe zit het land China met haar eigen geschiedenis, cultuur en tradities in elkaar?
  • Wat zijn de demografische en sociaaleconomische veranderingen die gaande zijn in China?
  • Wat zijn de toekomstige ontwikkelingen, het beleid en de ontwikkelingsdoelen van de Chinese regering? Wat zijn de internationale gevolgen hiervan?
  • Wat zijn de belangrijkste cultuurverschillen, do’s en don’ts en zakelijke etiquette?  
  • De Chinese taal; die pictografische tekens, hoe zitten die in elkaar?

Nieuwsgierig en geïnteresseerd? Kom dan donderdag 19 februari naar Soest Netwerkt bij Stayokay, Bosstraat 16 in Soest.  Het netwerken begint om  19.30 uur.  De lezing is van 20.00 tot 21.15 uur en daarna is er een gezellige netwerkborrel. Vrienden van Soest Netwerkt hebben gratis toegang. Andere gasten betalen € 15  (contant) bij de entree.  Graag aanmelden bij http://www.soestnetwerkt.nl/evenementen/36/lezing-over-zakendoen-in-china-door-mei-yang/

 

Nieuwsoverzicht