Hoe openen inbrekers bedrijven met een blikopener?


Dinsdag 18 november 2014

Bij nieuwbouw van bedrijfsruimten wordt in veel gevallen de buitengevel opgebouwd uit stalen gevelbeplating en/of sandwichpanelen. Vanwege de relatief lage kosten wordt deze beplating veelal op maaiveldniveau aangebracht. Dit is zeer inbraakgevoelig.

Opbouw gevelpaneel of sandwichpaneel
Een horizontale gegalvaniseerde blikken beplating wordt bevestigd aan de staalconstructie. Tussen twee gevelpanelen wordt isolatiemateriaal aangebracht. Het paneel wordt aan de buitenzijde afgewerkt met een op kleur gebrachte beplating.

Inbraakgevoelig
Niet met een blikopener, maar gevel- of sandwichpanelen zijn voor inbrekers een simpele manier om in te breken. Met een eenvoudige (snoerloze) decoupeerzaag wordt in de eerste laag blik een opening gezaagd, de isolatie wordt verwijderd en vervolgens wordt in de tweede laag blik een opening gemaakt en… klaar is Kees; hij/zij kan eenvoudig naar binnen.

Advies van de politie
Gaat u bouwen?  Bouw dan eerst een gemetselde borstwering van bijvoorbeeld twee meter. Natuurlijk kan men dan nog door de gevelbeplating maar de drempel om in te breken is wel hoger.
Heeft u een bestaand gebouw met gevelbeplating op maaihoogte? Voorzie deze beplating aan de binnenzijde tot borstwering hoogte van een inbraak werende voorziening. 

Nieuwsoverzicht