Voorontwerp Bestemmingsplan Soestsijkse Grachten


Vrijdag 18 maart 2011

In verband met het voorontwerp bestemmuingsplan Soestdijkse Grachten is aan de leden van de Bedrijvenkring Soestdijkse Grachten onderstaande e-mail gestuurd:
...
Het bestuur van de Stichting Bedrijvenkring Soestdijkse Grachten wil u van het volgende op de hoogte brengen.

Als eigenaar/gebruiker heeft u van de gemeente Soest informatie ontvangen over bovenstaand onderwerp. Dinsdag 22 maart a.s. is er van 19.30 uur een inloopavond in het gemeentehuis.

Op een aantal punten willen wij u attenderen.
Wonen
Is de in uw gebruik zijnde (of het mogelijk recht)bedrijfswoning correct opgenomen in het nieuwe voorontwerp?

Categorie bedrijven
In het voorontwerp zijn, vanuit de omgevingskwaliteit, een aantal zones inzake soort/categorie bedrijven aangeven; dit in afwijking van het nu geldende bestemmingsplan.
Bent u als bedrijf gevestigd binnen een, in dit voorontwerp, aangegeven ‘lichtere zone’ dan kan dit mogelijk in de toekomst een belemmering zijn.

Detailhandel
In het voorontwerp is detailhandel alleen zichtbaar vanaf en langs de Koningsweg, onder nadere voorwaarden, mogelijk. De aanwezigheid elders op het terrein wordt in het overgangsrecht meegenomen. Er wordt niet aangeven voor welke bedrijven/locaties dit van toepassing is.

Parkeren
In afwijking van de huidige parkeernorm van 1,65 parkeerplek per 100m2 vloeroppervlak, is straks de “Beleidsnota parkeernormen en parkeerfonds” van toepassing. Hierin wordt gekeken naar de functie
(kantoor, showroom, opslag e.d.) en de daarbij behorende parkeernorm.

Gebruik
In het huidige bestemmingsplan is max. 30% kantoren toegestaan; in het voorontwerp wordt 50% aangeven.

Is een van bovengenoemde punten voor uw onderneming van toepassing en wilt u bezwaar maken, dan raden wij u aan om dinsdag 22 maart naar de inloopavond te komen. Tevens is er een mogelijkheid om voor 7 april schriftelijk te reageren via: bestemmingsplan@soest.nl o.v.m. van ‘vooroverlegreactie voorontwerpbestemmingsplan Soestdijkse Grachten’.
Voor uitgebreide informatie zie: www.soest.nl.

Namens het bestuur teken ik.
Met vriendelijke groet,
Frans Davelaar
Voorzitter

Nieuwsoverzicht