Stichting de Regenboogboom

Stichting De Regenboogboom bezoekt al sinds 1992 kinderen met een ziekte, trauma of handicap in ziekenhuizen en instellingen. De Stichting wil ervoor zorgen dat de kinderen die bezocht worden mentaal de worsteling met hun ziekte aankunnen. 
Onze vrijwilligers zijn erop getraind om de kinderen hun eigen veerkracht (weer) te laten ervaren en te ontdekken. Het resultaat is dat kinderen hun eigen veilige plek in hun gedachten kunnen vinden, waardoor ze de situatie beter aankunnen.

Stel je eens voor dat je in het ziekenhuis ligt. Je bent bang, je hebt pijn en je weet niet wat je moet doen. Stichting de Regenboogboom laat kinderen – én hun ouders - die te maken hebben met ziekte, trauma of handicap hún kracht weer ervaren in elke situatie. Onze vrijwilligers zijn zeker één keer per maand in het ziekenhuis. Wij zijn er doordeweeks meestal van 9.00 tot 12.30 uur. Met de pedagogisch medewerker overleggen we bij welke kinderen we op bezoek kunnen. En uiteraard vragen we of we welkom zijn aan het kind en de ouders. Een bezoek in het ziekenhuis varieert van 5 tot 20 minuten. We zingen liedjes en vertellen verhalen. Samen gaan wij op een speelse ontdekkingsreis.

Een bezoek is vooral veilig, ontspannend en leuk. Zo vindt een kind op een prettige manier haar of zijn eigen kracht en waardigheid terug. Met een echte Regenboogboom vol kristallen nemen we een kind mee in zijn eigen droomwereld. Een wereld waar alles kan en mag en waar geen pijn en verdriet is. Het kind vindt daarin zijn eigen kracht terug om vervolgens zijn uitdaging goed aan te kunnen. Het kind plukt zelf een kristal uit de Regenboogboom en daarmee kan hij zelf op elk moment daarna zijn kracht weer terugvinden. Ons bezoek heeft daarmee voor het kind een blijvend effect.

Algemene informatie

HandelsnaamStichting de Regenboogboom
AdresBeckeringhstraat 51
Postcode3762 EV
PlaatsSoest

Websitewww.regenboogboom.nl
Telefoonnummer035-5881660
E-mailadresinfo@regenboogboom.nl

Lidnummer763
KvK-nummer41157872

Postadres

AdresPostbus 329
Postcode3760 AH Soest

Sociale Media